Het kiezen van ERP software is niet het moeilijkst maar implementatie wel

Hoe vaak lees je niet in de kranten dat er weer een ERP of software implementatie verkeerd is gegaan bij (semi) overheid of bedrijfsleven. Kosten lopen vaak in de miljoenen. Conclusie is dat iedereen een pakket kan kiezen, alleen goede implementatie een tweede is.

ERP selectie & implementatie traject

Tijdens het ERP selectietraject brengen we alle systemen die in de basis dicht bij jouw branche, bedrijfstype en bedrijfsgrootte liggen in kaart.  Daarom dienen we wel de processen goed in beeld te hebben. Mocht je dit intern nog niet helder hebben is het een mooie kans dit direct te doen.

Cool! Maar hoe ziet een traject er samengevat uit in 5 stappen?

vooronderzoek erp selectie

Stap 1: Vooronderzoek

Wat heb je al in huis? Welke collega's of mensen binnen je netwerken hebben ervaringen? Het is wenselijk om een gezamenlijke eerste scan te doen met collegae. Zo creëer je ook draagkracht voor het project.

Stap 2: processen in kaart brengen

Het beschrijven van de huidige of gewenste processen waar de leveranciers en wij onze aanvullingen of efficiëntie voorstellen op los kunnen laten.

erp selectie processen
plan van aanpak pva selectie erp

Stap 3: plan van aanpak maken

Wie gaat wat doen en wanneer? Het is belangrijk verwachtingen helder te hebben zodat iedereen dezelfde stip aan de horizon heeft. Belangrijk dat de implementatie consultants achter het plan staan.

Stap 4: implementatie

Aftrappen en beginnen. Belangrijk om intern draagkracht te hebben gecreëerd door belangrijke functionarissen mee te laten denken en helpen. Samen kunnen we uitgebreid testen en werken we naar een livegang toe!

implementatie erp
erp software golive

Stap 5: livegang

Champagne! We maken een checklist en lichten alle processen periodiek door. We houden een vinger aan de pols en sturen bij waar nodig. Daarnaast is het belangrijk dat we bij nieuwe werkwijzen van medewerkers er op toezien dat deze gevolgd worden. Zo verliezen we de doelstellingen van jouw organisatie niet uit het oog!

Wil je meer weten of een uitgebreider stappenplan ontvangen?

Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Laat ons jou ook helpen!

We bijten niet, beloofd.