Automatisering & processen
verbeteren

Wanneer je als bedrijf groeit is het belangrijk dat je processen goed ingericht zijn. Je wilt namelijk niet dat je kapot groeit. We komen soms situaties tegen dat bedrijven zo snel of hard gegroeid zijn dat er dusdanige bottlenecks ontstaan in de bedrijfsvoering dat de levering of kwaliteit van de levering in het geding komt.

Kip of ei

Voorafgaand aan de automatiseringsslag is het goed om de bestaande en gewenste processen in kaart te brengen. Er zijn aan beide kanten valkuilen. Bestaande processen moet je niet altijd in een nieuwe systeem willen implementeren (hoge kosten / of achterhaalde werkwijze hedendaags). Daarnaast moet je ook niet een systeem aanschaffen waarin je gewenste proces niet past.

Workflows

Probeer te denken in workflows. Wie doet wat, met welk hulpmiddel, op welk moment? Door de software in te richten op basis van de workflows die gelden voor jouw bedrijf zal de snelheid en accuraatheid flink verhogen. Je ziet altijd bij welke stap een proces goed en minder goed verloopt. Daarnaast kun je altijd zien wie voor welke stap verantwoordelijke is.

Implementatie van veranderingen

Ga je alles uitbesteden of zelf doen? Het zal altijd ons advies zijn om de kennis deels in huis houden. Zo ben en word je nooit volledig afhankelijk van een derde. Daarnaast krijg je op deze manier niet voor elke kleine wijziging of vraag een factuur. Goede begeleiding kan echter wel behoorlijke kostenbesparing opleveren. Hoe meer aan de voorkant goed geregeld, hoe meer er aan de achterkant aan geld bespaard wordt.

Laat ons jou ook helpen!

We bijten niet, beloofd.