Welk bedrijf kan geen
goede controller gebruiken?

Wanneer je bedrijf groeit en er behoefte is aan een financieel geweten, dan kan een controller uitkomst bieden. De controller houdt niet alleen toezicht op de financiële zaken maar geeft vaak leiding aan de financiële administratie of andere afdelingen. De controller bewaakt naast de financiële status van een bedrijf ook de resultaten.

Onvoldoende inzicht in het financiële plaatje of de bedrijfsprocessen kan een bedrijf op zowel korte als lange termijn in de problemen brengen. De meeste bedrijven zitten op een berg aan data. De kunst is hier informatie van maken. Maken we verlies op sommige bedrijfsonderdelen of producten? Waar zit de marktpotentie? Draait een afdeling nog wel goed? Dat zijn allemaal vragen die de controller doorgaans kan beantwoorden.

Hoe hou je inzicht?
Dit kan middels een adequaat ingericht Boekhoud/ERP systeem maar ook met rapportages of Excel. Het belangrijkste is dat de controller zorgt dat het bedrijf 'in control' blijft. Dit betekent concreet dat je als bedrijf de eigen organisatie goed bestuurt. Je moet de valkuilen, risico's en onzekerheden onderkennen om er volgens adequate beschermingsmechanismen om heen te bouwen. Zodoende ontstaat er een bepaalde vorm van voorspelbaarheid.

Soorten controllers

Er zijn diverse typen controllers en deelvakgebieden:

  • Financieel controllers;
  • Group controllers;
  • Business controllers;
  • Project controllers.

Wat voor controller heeft u nodig?

Elke klant, situatie en behoefte is uniek. Graag komen we met jou in contact om dit te bespreken. Je kunt de knop hier aan de rechterkant gebruiken.

"Als vereniging van technische bedrijven hadden wij een concrete behoefte aan een tijdelijke financial controller. Binnen een geheel aan branches en secretariaten betreft dat een verantwoordelijke en complexe taak. Met verve heeft Erik Schoenmaker van Machu FHI ondersteund, waardoor onze behoefte is vervuld."

Dhr. P. Petersen (Federatie van Technologiebranches, FHI)

Laat ons jou ook helpen!

We bijten niet, beloofd.