Geschiedenis & toekomst

Onze historie voelt als gisteren. Wij kijken vooruit. We willen innoveren met onze oplossingen en advies. Door ons kleine karakter zijn wij voor elk soort opdrachtgever zeer toegankelijk. Wij willen uitgroeien tot een middelgroot boutique consultancy bedrijf. Daarnaast willen wij meer specifieke eigen producten (software) uitbrengen.

Onze aanpak

Hands-on! Doen wat nodig is. De leidraad is altijd dat wij ons zelf overbodig proberen te maken. We nemen daarom graag interne medewerkers mee in het verhaal. Zij moeten het doen als de externe adviseur er niet meer is. Duidelijke lijnen, processen of adviezen moeten hierbij het bedrijf of medewerker ondersteunen.

Mr. Tom Pals

Als jurist ben ik actief op het gebied van aanbestedingsrecht, contractenrecht en vastgoedrecht, maar ook op andere onderwerpen die het snijvlak raken van het privaatrecht met het publiekrecht. Ik ben een praktisch ingesteld jurist die een pragmatische en doeltreffende oplossing verkiest boven ellenlange en onnodige ingewikkelde adviezen.

Specialisaties

  • Aanbestedingsrecht;
  • Contractrecht;
  • Kritisch ondernemerschap.

Meer weten?

Of direct in contact komen met Tom?

Erik Schoenmaker

In de tien jaren dat ik als groepscontroller de spil in diverse organisaties ben geweest, heb ik diverse bedrijven heringericht en voorloper gemaakt qua technologie, procesoptimalisatie en financiële gezondheid. Ik hou van innoveren en krijg energie wanneer kleine wijzigingen een groot efficiëntie voordeel geven.

Specialisaties

  • Finance & controlling;
  • Herinrichten processen & automatisering;
  • Rapportages.

Meer weten?

Of direct in contact komen met Erik?

Almanzo Schenkhuysen Msc

Door het werken bij twee verschillende BIG4 kantoren heb ik 12 jaar ervaring als audit manager opgebouwd. Hierbij heb ik mij met name gefocust op de grote internationale (beurgenoteerde) organisaties met complexe groepsstructuren en internationale regelgevingen. Naast de speciale opdrachten zoals: obligatieleningen, liquidatie, fraude en toestemmingsbrieven heb ik me bij deze organisaties gericht op de interne beheersingsmaatregelen (en het optimaliseren hiervan), de kwartaalcijfers, jaarcijfers en persberichten. Ik ben trots dat ik klanten als AFC Ajax, Carlson Wagonlit, Chiquita Banana, Corbion, Draka, Heineken Inditex, Omron Europe en Tata Steel Nederland heb mogen bedienen.

Specialisaties

  • Interne & Externe audits (Finance & IT);
  • Interne beheersingsmaatregelen optimalisatie;
  • International – Accepted Accounting Principles (GAAP) specialist;
  • Business planning.

Meer weten?

Of direct in contact komen met Almanzo?

Prestatie

Prestatie gaat over de mate waarin je problemen oplost om het bouwen van het bedrijf of case niet in de weg te staan.

Een citaat die we helaas nog heel vaak horen:

"Maar zo doen we het altijd al."

Dan kunnen we de prestaties vaak flink verhogen. Met name door systematisch te gaan en blijven innoveren. Hiervoor brengen we de juiste mensen en/of producten samen. Zo kunnen we de waan van de dag doorbreken.

Samen met de klant werken we zo naar een broedplaats voor succes. Door een strategisch, technisch of financieel voordeel te behalen ten opzichte van de markt, is een verbeterde prestatie een logische resultante.

Full service

Financieel, legal & IT. Daarnaast houden wij van innoveren. We zijn nauw betrokken bij diverse trajecten op dit snijvlak. Mocht jij zelf een idee hebben, of loop je vast met een lopend project? We kunnen altijd kijken hoe we elkaar kunnen versterken.

Falen en succes

liggen dicht bij elkaar.

Logo

Ons logo staat voor de 'Turing test' van Alan Turing uit 1936. Machu positioneert zich op het snijvlak van Finance, legal & IT. Vooral IT ontwikkelt zich de laatste jaren in vogelvlucht. Kunnen wij als werkende mens dit nog bijhouden? En wanneer gaan automatische beslissingen boven menselijke?  Dit is een speelveld waar je niet voor weg kan lopen.

Met de opkomende vergrijzing valt er voor bedrijven veel te verliezen maar ook te winnen.  Je moet er echter voor open staan of een externe partij je hierbij laten ondersteunen.

Laat ons jou ook helpen!

We bijten niet, beloofd.