Steeds meer bedrijven, klein en groot, gebruiken de cloud om hun administratie bij te houden. Administraties in de cloud zijn dan ook de toekomst als het gaat om online boekhouding. Zeker als klein bedrijf of zzp’er ben je altijd op zoek naar manieren om de efficiëntie op dit gebied te verbeteren. Hoe minder tijd je er aan kwijt bent en hoe overzichtelijker het is, des te meer tijd er over blijft voor andere zaken. Op de lange termijn is dit ook in de lagere kosten terug te zien. Ondanks de grote voordelen die administraties in de cloud met zich meebrengen, is nog lang niet iedereen precies op de hoogte van wat dit concept nu inhoudt.

De werking van online administratie in de cloud
Het voornaamste verschil tussen traditionele boekhoudsoftware en online boekhouden in de cloud, is de locatie waar de informatie wordt opgeslagen. Alle data wordt dus online op het internet opgeslagen, in plaats van op een harddrive van een lokaal computersysteem. ‘De cloud’ is daarmee eigenlijk ook slechts een synoniem voor ‘het internet’. Er zijn via de cloud een groot aantal software beschikbaar om administratieve zaken mee te regelen. Allemaal hebben deze zo hun eigen specifieke voordelen. In de algemene regel zijn de volgende voordelen verbonden aan administraties in de cloud:

  • Automatiseren van handmatige processen: Vele handelingen die voorheen handmatig moesten worden uitgevoerd, zijn simpel te automatiseren. Hierdoor wordt een hoop tijd bespaard, waardoor de efficiëntie significant toeneemt. Deze processen verlopen via de software namelijk automatisch achter de schermen. Zoals eerder aangegeven, blijft er daardoor tijd over om je op andere zaken te richten.
  • Universele beschikbaarheid van data: Doordat de data in de cloud is op te slaan, is deze niet meer slechts bereikbaar vanaf één computer of één computersysteem. Waar je je ook bevindt, op welke computer of telefoon dan ook, je kunt bij de data komen. Dit verbetert de transparantie van online boekhouden.
  • Verbeterde schaalbaarheid: Voor de meeste bedrijven is verbeterde schaalbaarheid misschien wel het grootste voordeel van online administratie. Software in de cloud maakt het mogelijk om in relatief korte tijd een sterke groei op te vangen. Aangezien online grenzen veel hoger liggen dan dat bij fysieke computers het geval is, hoef je je hier geen zorgen over te maken.
  • Verbeterde veiligheid van gegevens: Een veelvoorkomende misvatting is dat data in de cloud minder veilig is dan op een lokale computer. In de praktijk is echter juist het tegenovergestelde zichtbaar. Administraties in de cloud zijn altijd beschermd met de nieuwste beveiligingstechnieken die er op het moment beschikbaar zijn. Een fysieke computer met data is veel onveiliger, doordat deze bij diefstal bijvoorbeeld redelijk simpel gekraakt kan worden.

Ben je dus op zoek naar een manier om je administratie een stuk efficiënter en overzichtelijker te regelen? Dan is het wellicht tijd om meer informatie in te winnen over jouw specifieke mogelijkheden voor online administratie in de cloud. Voor het beantwoorden van vragen of het leveren van meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Wil je meer weten hierover?

SAMEN CIJFERS LEUK MAKEN

Online boekhouding

Wij laten met focus jouw bedrijf groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *