Waneer winstmaken
niet het belangrijkste is

Bij een vereniging of stichting spelen hele andere belangen dan bij private bedrijven. Winst maken is vaak geen doel. Verenigingen of stichtingen hebben hun eigen doelen en uitdagingen. Een uitdaging kan bijvoorbeeld zijn om met geringe middelen het vastgestelde beleid zo optimaal mogelijk in te vullen. Wat wel overeenkomt met het bedrijfsleven is dat tijdig en helder inzicht duidelijkheid en zekerheid verschaffen.

Een doel zonder plan is enkel een wens

Om de continuiteit van een vereniging of stichting te waarborgen is plannen belangrijk. Niet alleen betreffende strategische beleidskeuzes maar ook het financiele plan. Daarnaast is deskundig toezicht op de uitvoering een belangrijk aspect. Wij begrijpen de informatiebehoefte van niet alleen leden en besturen maar ook van andere belanghebbenden.

Wat zij zeggen over
Machu

"Als vereniging van technische bedrijven hadden wij een concrete behoefte aan een tijdelijke financial controller. Binnen een geheel aan branches en secretariaten betreft dat een verantwoordelijke en complexe taak. Met verve heeft Erik Schoenmaker van Machu FHI ondersteund, waardoor onze behoefte is vervuld."

Dhr. P. Petersen (Federatie van Technologiebranches, FHI)